چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم

مدار الکترونیکی ساده بسازیم

چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم ؟ با ساده ترین اقدامات می توان یک مدار الکترونیکی ساده برای پروژه ها و کاربردهای موردنظر خود ساخت.

مسیری که جریان الکتریکی از آن عبور می کند، مدار الکتریکی نامیده می شود. مدار، یک مسیر بسته بوجود می آورد که کار اصلی آن، انتقال جریان های تولیدی می باشد. مدار الکتریکی و مدار الکترونیکی، فرق خاصی با همدیگر ندارند. ولی مدارات الکترونیکی با ولتاژ پایین معمولاً سازگارتر هستند.

اجزاء و ساختار مدار الکتریکی

در ارتباط با اینکه چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم عرض کنیم که مدار الکتریکی ساده دربردارنده باتری و لامپ می باشد. بنابراین اجزای چنین مداری، بسیار ساده و مختصر است. مدار باید دارای یک منبع تأمین کننده انرژی، یک دستگاه و یک حلقه از جنس رسانا باشد تا قادر به انتقال انرژی باشد. مدارات در چندین نوع وجود دارند که اجزای هر یک از آنها با توجه به سادگی یا پیچیدگی آنها با همدیگر متفاوت می باشد.

برای تأمین انرژی لازم مدار می توان از یک باتری استفاده نمود. در مدارات الکتریکی، مقدار بار بسیار مهم می باشد. اگر قصد ساخت یک مدار الکتریکی یا الکترونیکی را دارید، به خرید مقاومت، دیود، آی سی و … نیاز دارید. البته برای ساخت برخی از مدارات ساده به این قطعات نیاز نمی باشد.

مطالب مفید :  مهمترین کاربردهای سنسورها چیست؟

دسته بندی مدارات الکتریکی

در بررسی اینکه چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم باید مشخص شود که نوع مداری که قصد ساخت آن را دارید، چیست. مدار الکتریکی باز و مدار الکتریکی بسته از انواع مداراتی می باشند که در صنعت الکترونیک مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی از مدارات، یک حلقه تعبیه می شود که این حلقه موجب می شود جریان به طور کامل و بدون نقص منتقل شود. این مدار، مدار الکتریکی بسته می باشد.

در مواردی، فاکتورهای گوناگونی سبب ایجاد نقص و هدایت درست جریان می شوند که در صورت رخ دادن چنین اتفاقی در مدار، مدار الکتریکی را مدار الکتریکی باز می گویند. در بعضی از مدارات، بار الکتریکی زیادی در حال جابه جایی نیست که این مدارات به مدارات اتصال کوتاه شناخته می شوند. استفاده از این مدارات باید با احتیاط لازم انجام شود تا منجر به حادثه ای نشود.

مدار الکترونیکی ساده بسازیم
مدار الکترونیکی ساده بسازیم

مدار سری و موازی چیست؟

قبل از اینکه درباره اینکه چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم صحبت کنیم خدمت شما عرض کنیم که دانستن تعریف مدارات سری و موازی برای افرادی که قصد ساخت مدار را دارند، مفید می باشد. مدارات سری، منظم ترین مداری هستند که از چندین قطعه گوناگون تشکیل شده اند و در لوازم خانگی غالباً به کار رفته اند. مدارات سری به سبب اینکه به طور منظم متصل هستند، احتمال دچار مشکل شدن را دارند. چرا که نقص یک قطعه سبب خرابی تمامی قطعات متصل می گردد.

مدارات موازی، تأمین کننده منبع انرژی جریان الکتریکی می باشند. در این مدار، همه قطعات از یک میزان ولتاژ به طور یک اندازه بهره می گیرند. این مسئله سبب شده است که نقص یک قطعه روی خرابی دیگر قطعات تأثیر نگذارد.

مطالب مفید :  بهترین سایت فروش آی سی تهران

چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم که عملکرد مناسبی داشته باشد؟

آموزش ساخت چندین مدار ساده را به شما ارائه می دهیم. قبل از ورود به این بحث، به یک نکته مهم اشاره می کنیم. خرید خازن، دیود، مقاومت، آی سی و سایر قطعات الکترونیکی موردنیاز برای ساخت مدار الکترونیکی باید با توجه به کیفیت قطعه انجام شود. برای ساخت مدارات زیر، باید دقت لازم را داشته باشیم و مطابق با توضیحات ارائه شده، عمل کنیم:

مدار ساده چراغ ال ای دی

یکی از ساده ترین مداراتی که احتمالاً از عهده ساخت آن بر می آیید، مدار ساده چراغ ال ای دی می باشد. این مدار برای روشن نمودن یک ال ای دی با بهره گیری از یک منبع تغذیه مثل باتری به کار می رود. ال ای دی، قطعه نیمه رسانا می باشد که زمانی که جریان از آن گذر می کند، نور ساطع می کند.

قطعات لازم بدین منظور شامل یک ال ای دی، مقاومت، باتری 9 ولتی و برد بورد و سیم های جامپر می باشد. ال ای دی را داخل برد بورد تعبیه کنید و یکی از پایه های آن را به مقاومت وصل کنید. سیم جامپر را از طرف دیگر مقاومت به قطب مثبت باتری متصل کنید. پایه دیگر ال ای دی را به طور مستقیم به قطب منفی باتری وصل کنید. با بستن مدار، ال ای دی روشن می شود.

مدار الکترونیکی ساده بسازیم
مدار الکترونیکی ساده بسازیم

مدار تایمر با استفاده از آی سی 555

در بررسی اینکه چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم با نحوه ساخت مدار تایمر آشنا می شویم. این مدار، ساخت یک تایمر ساده را برای شما امکان پذیر می کند. برای این مدار به یک تراشه IC 555 نیاز می باشد. قطعات موردنیاز شامل IC555، مقاومت، خازن، کلید فشاری، ال ای دی و منبع تغذیه می باشد.

مطالب مفید :  واحد اندازه گیری شدت جریان الکتریکی

IC 555 را روی برد بگذارید. با بهره گیری از مقاومت و خازن، یک مدار تایمر ساده با آی سی 555 ایجاد کنید. به منظور اعمال تنظیمات مربوط به زمان، مقدار مقاومت و خازن را تغییر دهید. ال ای دی را به خروجی آی سی وصل کرده تا شاهد خاموش و روشن شدن آن باشید.

چگونه یک مدار الکترونیکی ساده بسازیم : مدار آلارم ساده با ترانزیستور

این پروژه از ترانزیستور در نقش سوئیچ بهره می گیرد و زمانی که ولتاژ معینی وارد شود، آلارم شروع به کار می کند. این مدار برای هشداردهی بسیار خوب می باشد و با پخش صدای ساده ای، این کار را انجام می دهد. قطعات لازم شامل ترانزیستور، بازر، مقاومت و مبنع تغذیه می باشد.

نحوه ساخت بدین صورت است که ترانزیستور را روی برد بگذارید. یک مقاومت را به پایه بیس ترانزیستور وصل کنید. بارز را به کلکتور ترانزیستور متصل نموده و امیتر را به زمین وصل کنید. هنگامی که ولتاژ به بیس ترانزیستور وارد می شود، بازر فعال می گردد و صدای آلارم به گوش می رسد. با وصل شدن بازر به منبع تغذیه توسط مقاومت، بازر به پخش صدا می پردازد. مقاومت برای کنترل جریان مورد استفاده قرار می گیرد تا بازر به مشکلی دچار نشود. تمامی قطعاتی که برای این کار به کار می روند، باید کیفیت لازم را داشته باشند تا پس از یک بار کار کردن، دچار خرابی و نقص نشوند و طول عمر بالایی داشته باشند.

تشکر از شما
مهرداد
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *